Предавање матурантима У Требињу „КАДА СЕ ЖИВОТ ПРЕОКРЕНЕ“

УДРУЖЕЊЕ жртава саобраћајних незгода “Степ” и Агенција за безбедност саобраћаја РС у Требињу су одржали предавање матурантима под називим “Када се живот преокрене”.
ПРЕДАВАЊЕ МАТУРАНТИМА У ТРЕБИЊУ „КАДА СЕ ЖИВОТ ПРЕОКРЕНЕ“: Личне приче као пример и опомена

Дејан Трнинић, председник Удружења “Степ”, имао је 19 година, аутомобил и свеже одштампану возачку дозволу. Приликом вожње имао је и довољно алкохола у организму, доживео је саобраћајну незгоду у којој је повредио кичму, након чега је четири године провео у инвалидским колицима. Данас се креће уз помоћ штака и организује предавање младим људима, како они не би исто доживели.

Пројекат је ушао у другу годину. За то време посетили смо 25 општина и градова. Ученици са изузетном пажњом слушају наша предавања, и на нашим примерима могу да сазнају шта их чека уколико се буду ризично понашали – рекао је Трнинић.

    Оно што као своју поруку истиче је да алкохол и волан никако не могу ићи заједно.

    Уколико планирају да конзумирају алкохол и изађу у град, треба да оставе аутомобил, нађу сигуран пут за повратак кући, користе такси, ако је потребно позову родитеље. Надам се да та порука долази до њих и верујем када следећи пут седну за волан да ће се сетити неке слике из презентације – додао је Трнинић.

    Циљ овог пројекта је да се у једној години обиђе што већи број градова и општина у РС.

    У протекле две године око 4.000 ученика је слушало ове приче, а циљ је да у години буде обухваћено око 70 одсто једне генерације матураната. Циљ пројекта је да младим људима скренемо пажњу на све ризике у саобраћају и да кроз личну причу особе са инвалидитетом која је задобила трајне повреде, схвате шта је то саобраћај и које су последице – истакао је Никола Торбица, из Агенције за безбедност саобраћаја РС.

    Извор: Новости

      Scroll to Top