Саобраћајно образовање младих и запослених у јединицама локалне самоуправе

Ученици Средњошколског центра „Никола Tесла“ у Козарској Дубици присуствовали су 17.05.2024. године предавању Дејана Трнинића, директора и једног од оснивача Удружења саобраћајних незгода „Степ“ из Бањалуке.

Више од 100 ученика имало је прилику да послуша Дејанову личну причу, који је као млад возач учествовао у саобраћајној незгоди приликом које је задобио тешке тјелесне повреде.

„Младим људима и будућим возачима настојим да поручим да у саобраћају један тренутак непажње може да им бесповратно преокрене живот, као што се то десило у мом случају када сам са тек навршених 19 година доживио саобраћајну незгоду са посљедицима за цијели живот”, рекао је новинарима Tрнинић.

Средњошколци су слушали презентацију Николе Tорбице из Агенције за безбједност саобраћаја који им је приказао „пијане наочаре“ које симулирају ефекат утицаја алкохола и наркотика на моторичке способности возача.

Предавање је раеализовано у склопу пројекта: „Саобраћајно образовање младих и запослених у јединицама локалне самоуправе“ које се проводи уз подршку Министрства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top