Пројекат „Кад се живот преокрене“ и у новој школској години.

Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске Traffic Safety Agency и Udruženje žrtava saobraćajnih nezgoda “STEP” настављају са реализацијом пројекта „Кад се живот преокрене“ и у новој школској години. Едукативна предавања одржана су у понедјељак 23.09. у Лопарама и Угљевику, а у уторак 24.09. у Гимназији „Филип Вишић“ у Бијељини.

Стручни дио предавања реализује Никола Торбица, руководилац Одсјека за возаче, путеве и возила Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске , а своју личну причу о томе како је учествовао у саобраћајној незгоди подијелио је члан Удружења СТЕП Бојан Шувира.

Подсјетимо, ове превентивне активности односе се на едукацију ученика завршених разреда средњих школа који су на прагу полагања возачких испита, а са циљем унапређења безбједности саобраћаја.

Помоћник министра за друмски саобраћај Драган Станимировић , који је присуствовао предавању, истакао је да годишње у свијету у саобраћају погине 1.350.000 људи, а више од 50 милиона буде повријеђено или задобије трајни инвалидитет.

„То, заправо, значи да сваке 24 секунде једна особа изгуби живот у свијету. Кад је ријеч о Републици Српској, у посљедњих 10 година смањили смо број погинулих за 40 одсто и надам се да ће све Владине институција у наредном периоду, како превентивно, тако и репресивно, утицати на смањење броја погинулих и тешко повријеђени“”, рекао је Станимировић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић рекао је новинарима да је ово једна од најзначајнијих кампања коју је осмислила Агенција за безједност саобраћаја са Удружењем жртава саобраћајних незгода „Степ“.

„Обилазимо овим предавањем све завршне разреда средњих школа и настојимо да утичемо на подизање свијести будућих учесника у саобраћају, јер је овдје ријеч о младима који су пред полагањем возачког испита“, рекао је Петровић и додао да је заједнички циљ да смањимо стопу страдања у Републици Српској, а Агенција то управо ради заједно са осталим надлежним субјектима у Српској.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top